Nem jutottak be a lakodalomba, egymással balhéztak össze

Másfél év börtönre és három év közügyvégzéstől is eltiltották azt a férfit, aki megütötte és többször megrúgta társát egy lakodalomból – ahova nem engedték be őket – hazafele. A Pécsi Törvényszék a Mohácsi Járásbíróság ítéletét bírálta felül és a szabadságvesztés büntetésbe beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt is.

hirdetés

A vádlott a sértettel és a tanúval találkozott tavaly nyáron az esti órákban Somberek egyik kocsmájában. A sértett szólt a többieknek, hogy a szomszéd településen lakodalom van, és menjenek át együtt. Nem kellett sokáig győzködni őket, gyalog elindultak Palotabozsokra, közben még ott is megálltak italozni egyet. A lakodalomba nem engedték be őket, ezért egyből indulhattak is vissza.

A hazaút már nem volt olyan barátságos, a vádlott provokálni kezdte társát, többször megütötte és háromszor-négyszer meg is rúgta őt. A faluba visszaérve próbált elmenekülni a sértett, de elesett, majd a földön húzta tovább őt a vádlott, miután párszor még megütötte.

A vádlott még pénzt is kért áldozatától, aki eleget tett a kérésnek és odaadta neki, ami nála volt.

A bántalmazások következtében a sértett több kisebb és egy súlyos sérülést is szenvedett. A vádlott által okozott hatezer forintos kár a nyomozás során megtérült.

A járásbíróság a vádlottat két év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és három év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, mely ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. A másodfokú bíróság az enyhítő körülményekre figyelemmel a kiszabott szabadságvesztés tartamát enyhítette.