Notórius baranyai disznótolvajok ellen emelnek vádat

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy adonyi és két érdi férfi ellen, akik 2014 novemberében és 2015 februárjában disznókat loptak el két Pécs környéki sertéstelepről – írják honlapjukon.

hirdetés

A vád szerint az I. rendű vádlott ismeretlen társaival 2014. november 25-én az éjszakai órákban egy Magyarsarlós mellett lévő sertéstelep drótkerítését szétnyitotta, és a telep hizlaldájából 76 darab magyar lapály fajtájú hízódisznót hajtott ki a körülbelül 1,5-2 kilométerre lévő tehergépjárműig. Az elkövetők az elhajtott állatokat elszállították és ismeretlen helyen eladták őket – írja az ügyészség.

Az ügyészség szerint ezután a vádlott vásárolt egy kisteher-gépkocsit, melynek rendszámát a vádlottak szigetelő szalaggal leragasztották azért, hogy a jármű ne legyen azonosítható. A vád szerint a vádlottak az így átragasztott rendszámú autóval 2015. február 18-án az éjszakai órákban a Szalánta melletti sertéstelepről próbáltak meg hízókat lopni, azonban gépjárművük a szántóföldön sárba merült és mialatt ők próbálták a telepről kivitt deszkákkal kiszabadítani azt, a sertéstelep reggeli műszakot kezdő dolgozói a helyszínre érkeztek és értesítették a rendőrséget – írják közleményükben. A vád szerint a vádlottak a helyszínről elmenekültek.

A vádlottak cselekményükkel “dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettét” valósították meg, emellett a gépjármű rendszámának leragasztása miatt “egyedi azonosító jellel visszaélés” miatt is felelniük kell – áll az ügyészség közleményében.