Ölhetett volna a kerítésbe vezetett árammal

3D Electric powerlines over sunrise

Két év felfüggesztett börtönre ítélték azt a férfit, aki kerítését életveszélyessé tette azzal, hogy áramot vezetett bele, amivel majdnem két ember halálát okozta.

hirdetés

A férfi Pellérden lakott egy családi házban egyedül. A vádlott 2015 tavaszán az ablakon át kábelt vezetett ki, aminek egyik végét egy drótkerítésbe, másikat a konnektorba kötötte, így a kerítés hálózati feszültség alá került.

Mindez akkor derült ki, amikor az önkormányzat az elhanyagolt állapotban lévő kerítés javításáról határozott, mivel az balesetveszélyessé vált. Két munkás tavaly ősszel neki is állt a munkának, az egyiküket pedig akkor “megcsípte” az áram. Ezt követően újra megvizsgálták a kerítést, de nem rázta meg őket az áram egyszer sem, így befejezték a munkát. A történtekről viszont még aznap tájékoztatták a jegyzőt.

A férfit kérdőre is vonták, aki végül elárulta, hogy a tolvajok miatt vezetett áramot a kerítésbe. Az ügy így került a nyomozók, majd a bíróság elé.

Kizárólag a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt haláleset. A Pécsi Törvényszék több ember sérelmére elkövetett gyilkossági kísérlet miatt jogerősen két év börtönre ítélte a férfit, azonban a szabadságvesztés végrehajtását négy évre felfüggesztette.