Piromániás agyalágyult járja a várost?

Éjjel leselkedhet áldozataira az a piromániás, akinek vélhetően komoly problémái lehetnek. Miután nemrég sorozatban gyulladtak fel autók Pécsett, egy önkormányzati képviselő a lakossághoz fordult.

hirdetés

Bár az első hivatalos jelentések még arról szóltak, hogy két autót gyújthattak fel november 19-én éjszaka az újhegyi Szirom utcában és a Róka utcában, de nem sokkal később egy bűnügyekkel is foglalkozó portálon négy felgyújtott kocsiról szóltak hírek.

A mindig óvatosan fogalmazó katasztrófavédelem szerint már az első két járműnél sem lehetett kizárni a szándékosságot, most azonban a helyiek még több autóról beszélnek.

tűzoltás1
Így lángoltak az autók Pécsújhegyen

Pécsújhegy önkormányzati képviselője, Haász János ugyanis külön figyelemfelhívást intézett a helyiekhez, mondván egy este alatt öt (!) autót gyújtottak fel az általa képviselt városrészben. Mindegyik gépkocsi az utcán parkolt.

Mint azt a felhívásában megfogalmazta, kéri, hogy akiknek lehetőségük van, ne parkoljanak az utcán, álljanak be az udvarra, garázsba. A nagyon keskeny úttestek miatt ez a közlekedést is segíti és kisebb a károkozás veszélye is – írta, és egyben minden érintett segítségét kérte a városatya.

A Wikipédia szerint a piromániás legjellemzőbb tünete, hogy a beteg szándékosan, tervbe vetten gyújtogat, mert a tűz léte, látványa, és a tűz által végzett pusztítás látványa pillanatnyi örömet okoz neki. A gyújtogatás előtt feszült lelkiállapot keletkezik, amit csak azzal oldhat a beteg, ha végrehajtja a cselekedetet.

Bár minden jel arra utal, de a Pécsújhegyen történt gyújtogatások kapcsán egyelőre arról még nincs hír, hogy az esetek között közvetlen összefüggés lenne, és nem kizárt az sem, hogy valaki csak heccből, vagy részegen, bedrogozva állt neki autókat lángra lobbantani.