Rengeteg drog volt nála, most előzetesbe került

A Pécsi Járásbíróság november 16-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés
Uránia Mozi

A gyanúsítottal szemben november 15-én rendőri ellenőrzésre került sor. A gyanúsított ruházatának átvizsgálása során a zsebéből, illetve a garázsából nagyobb mennyiségű kábítószert, kábítószer adagolásához és termesztéséhez szükséges eszközöket, valamint nagyobb összegű készpénzt foglalt le a nyomozó hatóság.

Az előzetes szakértői vélemény a gyanúsítottól lefoglalt anyagokban amfetamint és THC-t azonosított, amelyek hatóanyag-tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, továbbá a bizonyítást veszélyeztetné, valamint az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság vele szemben a kényszerintézkedést elrendelte.

Az ülésen a gyanúsított, a védője és az ügyész is jelen volt, és a járásbíróság végzését mindannyian tudomásul vették, így az véglegessé vált.