Sok melójuk akadt a lánglovagoknak

A mai nap lezúduló nagy csapadék és a villámcsapások okoznak ismét több munkát Baranya megye tűzoltóinak – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

hirdetés

A reggel óta lezúdult nagyobb mennyiségű csapadék a hivatásos tűzoltóparancsokságoknak és a katasztrófavédelmi őrsöknek is ad munkát, több helyen kell szivattyúzni. A megyében villámcsapás okozta bejelentés is érkezett.

Mohácson, a Bem utcában valószínűleg villám csapott egy családi házba, a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szere az épületet teljesen átvizsgálta, tüzet, füstöt ugyanakkor nem találtak.

Szigetváron, a Mozsgói úti téglagyárhoz közeli, valamint a Bika András utcában forgalmi akadályt képező fához riasztották délelőtt a tűzoltókat. A fákat az egységek kiérkezéséig már eltávolították, így tűzoltói beavatkozási tevékenységet nem kellett végezni. Az Istvánffy Miklós utcában a hömpölygő csapadékvízhez, valamint a vásárcsarnokba betört és közel 25 cm magasan álló víz kiszivattyúzásához riasztották az egységeket.

Geresdlakra a véméndi katasztrófavédelmi őrsöt villámcsapás következtében megrongálódott tetőszerkezethez riasztották, akik megállapították, hogy egy használaton kívüli kémény betonfedlapját lökte arrébb a villámlás, és ez veszélyeztette a tetőt, ugyanakkor lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Pócsára a Petőfi utcába a Siklósi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság nagy erőkkel vonult ki, itt is egy családi ház tetőszerkezetébe csapott a villám annyira, hogy a sérült tetőszigetelést, a kémény felső részét mint életveszélyest el is kellett távolítani.

Boldogasszonyfára is családi házba betöréssel fenyegető csapadékvízhez riasztották a Sellye/1-es szert.