Szalonna sodorta bajba a NAV-osokat?

Egy szalonna miatt vihették el kihallgatni azt a két pécsi NAV-ellenőrt, akiket hivatali vesztegetéssel gyanúsít a rendőrség – ezt állítja egy NAV-dolgozó. A vádirat szerint füstöltáru-termékkel vesztegették meg őket, cserébe elárulták a hentesnek, hogy mikor lesz ellenőrzés. 

hirdetés
Uránia Mozi


A történet még májusban kezdődött, amikor az egyik NAV-ellenőr beugrott az egyik pécsi húsboltba vásárolni. Az egyik dolgozó azt mondta, hogy a férfit és a kollégáját is jól ismerik a boltban, évek óta ott vásárolnak. A hentes a férfinek szalonnát adott, de a férfi nem kockáztatott, kifizette és a nyugtát is jól elrakta, nehogy bajba kerüljön – mesélte a neve elhallgatását kérő NAV-dolgozó. Az ellenőr hazavitte a szalonnát és még aznap megette.

A gyanúsításban egy kicsit más áll, a vádirat szerint ugyanis a hentes rendszeresen füstöltáru-termékeket juttatott a két NAV-ellenőrnek, akik cserébe előre jelezték, hogy mikor mennek ellenőrizni. A hentes az időpontra mindent rendbe rakott, és felkészítette a dolgozókat, így az ellenőrök mindent rendben találtak.

A májusi esetet követően a nyomozás hónapok után, ősszel jutott el arra a szintre, hogy kihallgassák és meggyanúsítsák az ellenőröket hivatali vesztegetéssel. A rendőrök a dolgozók szeme láttára kedden csaptak le a két férfira a NAV pécsi igazgatóságán, hogy bekísérjék őket kihallgatni.