Szolgálaton kívül mentette meg egy járókelő életét a pécsi rendőr

Múlt pénteken az utcán lett rosszul egy idős úr Pécsett, akinek az újraélesztését egy szolgálaton kívüli rendőr kezdte meg. A gyors segítségnyújtásnak hála életben maradt a férfi.

A rendőrség honlapja ma számolt be arról, hogy kitüntettek egy pécsi rendőrt. Dömök Richárd rendőr hadnagy június 18-án épp hazafelé tartott a szolgálatból, amikor arra lett figyelmes a Dohány utca és a Légszeszgyár utca kereszteződésében, hogy egy idős férfi a járdán fekszik, és egy járókelő szólítgatja. A hadnagy azonnal az eszméletlen férfi segítségére sietett. A járókelőnek jelezte, hogy hívjon mentőt, ő pedig ellenőrizte, hogy a fekvő férfinak van-e pulzusa. Mivel nem volt, rögtön szívmasszázsba kezdett. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a szívműködés újraindult, így a kiérkező mentők már tapintható pulzussal tudták kórházba szállítani az idős férfit.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei főkapitány ma elismerésben részesítette a szolgálaton kívül életet mentő hadnagyot, akiről azt mondta, példaként állítható a teljes rendőrség elé.