Vád: lábbal tiporták az áldozatukat

Megkezdődött szerdán a Pécsi Törvényszéken azoknak a fiataloknak a pere, akik a vád szerint megöltek egy férfit tavaly karácsony este a baranyai megyeszékhelyen.

hirdetés

Az ügyben eljáró, Kovács Attila vezette büntetőtanács zárt tárgyalást rendelt el, tekintettel arra, hogy a vádlottak a tett elkövetésekor még nem töltötték be a tizennyolcadik évüket.

A Baranya Megyei Főügyészség korábbi tájékoztatása szerint az ügyészség két fiatalemberrel szemben védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés, egy ellen pedig garázdaság miatt emelt vádat. A feltételezett elkövetőket a nyomozás kezdetén még halált okozó testi sértéssel gyanúsították.

A vádirat szerint a fiatalok 2014. december 24-én a pécsi főpályaudvar melletti téren italoztak, majd szóváltásba keveredtek a szintén ittas sértettel és annak barátjával. Mindhárman megütötték a férfit, majd az elmenekülő barátja után futottak, de nem érték utol. Két támadó ezután visszatért a földön fekvő sértetthez, nekifutásból, páros lábbal a hasára ugrott, és távozott- közölte az ügyészség.

A sértett kórházba került, de belehalt a bántalmazás okozta belső sérülésekbe.

A tárgyalás pénteken folytatódik a Pécsi Törvényszéken.