Pécsett is tüntettek a netadó ellen

Több százan vettek részt vasárnap este Pécsett a Széchenyi téren az internetadó tervezett bevezetése elleni tüntetésen. Ahogy Budapesten, úgy Pécsett is a közösségi oldalon szerveződött a demonstráció, amelyen a tömeg transzparensekkel tiltakozott – számol be a BAMA.hu.

hirdetés
Fotó: index.hu
Fotó: index.hu

Budapesten több ezres tömeg tüntet, vonul jelenleg is, sőt már ultimátumot is adtak a kormánynak: 48 órájuk van az adó visszavonsára – írja az Index, amely élőben, percről-percre tudósít az eseményekről.

Az MNO.hu szerint, amely a Mandinerre hivatkozik, Gulyás Balázs MSZP-s politikus szervezi az internetadó elleni tüntetést a Facebookon.

A lap azt is írja, hogy a nemzetgazdasági miniszter szerint nem az internetezők fogják megfizetni az új közterhet. Varga Mihály az m1 Az Este című műsorában korábban azt mondta, bízik benne, hogy megfelelő verseny van a szolgáltatók között, ezért azok nem tudják majd továbbhárítani a közterhet az ügyfeleikre.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője is nyilatkozott az ügyben, az Indexszel azt közölte, hogy a törvényjavaslat még biztosan változni fog, a frakció például javasolni fogja, hogy legyen felső korlát a törvényben „a távközlési adó már bevett szabályaihoz hasonlóan”. Azt még nem döntötték el, hogy ez mekkora legyen, de „talán ezer forint” körül lehetne.

Az MNO.hu itt adja az élő tudósítást.

Aki élőben akarja nézni az eseményeket streamen, az IDE KATTINTSON.

 

 

Címlapfotó: BAMA.hu