Újabb nagy fejlesztés Pécsen

Az egyetem tájékoztatása szerint Magyarországon először a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Janus Pannonius Klinikai Tömbben került átadásra a legmodernebb kórházi vízfertőtlenítő rendszer.

A REDO Water Systems Kft. által német technológia szerint Magyarországon gyártott vízkezelő rendszer nem csak a mikrobiológiai tisztaságot garantálja az intézmény vízhálózatában, de az elektrolízisen alapuló technológia minimális vegyszerhasználat mellett, íz és szagmentesen állítja elő a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő ivóvizet.

Fotó: Müller Andrea

Csizi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy bár Magyarországon jogszabály kötelezi az egészségügyi szolgáltatókat a mikrobiológiailag tiszta használati és ivóvíz szolgáltatásra, országos szinten mindenképp újdonságot jelent a Klinikai Központ legnagyobb telephelyén üzembe helyezett vízfertőtlenítő rendszer. Pécs jelenleg élen jár a folyamatban, de Baranya más településein működő kórházak sem maradhatnak ki a fejlesztésből – fogalmazott a képviselő.

Dr. Decsi Tamás a Klinikai Központ főigazgatója köszöntőjében kitért arra, hogy a Klinikai Központ önerőből finanszírozott beruházása teljes védelmet jelent az ivóvízhálózatot fenyegető bakteriális fertőzésektől.

A rendszer telepítését végző cég ügyvezetője, Galambodi Attila a vízfertőtlenítő eljárásban rejlő újdonságra hívta fel a figyelmet. Az ötöde mennyiségű, élelmiszerminőségű vegyszert és elektromos áramot használó vízfertőtlenítő 32 országban működik intézményi és települési méretekben. A REDO Water Systems Kft. teljes gyártás kapacitása a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón üzemel, innen látja el minden megrendelőjét technológiájával és termékeivel.