Mecseki Srácok: “Mi lett veled, egyetlen forradalmár?”

Nem először hangoztatod liberális politikai nézeteidet, kedves Lovasi András, de most már valami nagyon-nagyon nem stimmel” – írja a Mecseki Srácok.blog.

hirdetés

Mint mindenki Pécsen, a kilencvenes években én is a zenéden nőttem fel, rongyosra hallgattuk a Kispál és a Borz kazettákat – nem megyek bele, hogy jó volt-e vagy sem az, hogy akkor volt a Kispál, a Tankcsapda, a PUF és még néhány alterzenekar, azt’ kész –, mindenesetre a jó értelemben vett populáris kultúrát, a nyitottságot és szívet adtátok sok fiatalnak.

Persze, nyafogós nosztalgia ez, de vállalom. Úgy gondoltuk, hogy nemcsak te, hanem kicsit mi is az egyetlen forradalmárok vagyunk a városban, mert mindenki hinni akart abban, hogy ő bizony forradalmár, aki tudja a helyes utat, de ez a lázadás valami kedvességgel, valamilyen bájos szeretetburával volt betakarva. Tudtuk, hogy játék, de olyan játék, ami akár komoly is lehet, mert valóban éreztük, hogy valami mást kapunk, mást adhatunk tovább (nyafogós nosztalgia, megint). De, hogy ez a forradalmár most azt mondja, hogy jöhetne akár a Jobbik is…

No, tehát akkor itt van egy másik történet, amihez nincs közöd. Milliók meneteltek a halálba, mert zsidók, vagy cigányok voltak. A végső megoldás, így hívták azok a gyilkosok, akik gázkamrába küldték, vagy éppen a Dunába lőtték az ártatlan embereket. És vannak azok a jobbikos arcok, akik csak úgy beleköpnek a nekik emléket állító cipőkbe, vagy holokamunak hívják az emberiség egyik legundorítóbb bűncselekmény-sorozatát. Vagy ugyanezek a figurák úgy cigányoznak, zsidóznak, ahogy az a csövön kifér addig, amíg csak lehet, amíg nem váltanak át cukiskodásba, a baloldali szavazók megnyerésébe, vagy amíg ki nem derül róluk, hogy az ő vérük is ugyanez.

András, szóval akkor jöjjenek ők, csak azért, mert »te hú ba…meg mennyire utálod a Fideszt«, ahogy azt annyira lazán művésziesen mondtad, és ahogy az most annyira trendi, mert csak káromkodva tudod kifejezni a dühödet, aki meg nem így tesz, az annyira de annyira álszent? Te egyenes vagy? Így lennél te az egyetlen forradalmár? Ez lettél, dühös, megalkuvó Kossuth-díjas? Miért?