13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzóna1100 keresztféléves képzésre lehet jelentkezni

1100 keresztféléves képzésre lehet jelentkezni

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során 94 felsőoktatási intézmény, kar összesen 1118 képzést hirdetett meg, a diákok november 15-ig nyújthatják be jelentkezési kérelmüket. A felvételi döntéseket január közepén hozzák meg.

A meghirdetett képzések túlnyomó részét a felsőfokú végzettségűeknek szóló mesterképzések alkotják, amelyek nemcsak a korábban végzettséget szerzők számára állnak nyitva, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2011. januárban végeznek valamely alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni akarják. A felsőfokú végzettséggel még nem rendelkezők 82 költségtérítéses alapképzési szak közül, valamint 228 felsőfokú szakképzés közül választhatnak.

A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során csak költségtérítéses képzésekre lehet jelentkezni.

A jelentkezők korlátlan számú képzést jelölhetnek meg, amelyeket jelentkezéskor rangsorolniuk kell. A felvételi kérelem az előző éveknek megfelelő módon, kétféleképpen nyújtható be: a hagyományos úton, vagyis felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy az e-felvételi szolgáltatás felületén keresztül.

A felvételi jelentkezési lap ingyenesen beszerezhető az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain, valamint a képzéseket meghirdető egyes felsőoktatási intézményekben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő