1,5 millió forintot érhet egy zöld ötlet Pécsett!

Interjúnkban a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) zöld projekteket támogató pályázatáról kérdeztük Guth Zoltánt, a vállalat kommunikációs vezetőjét.

hirdetés

– Mi a Zöld Megoldás-pályázat célja?
– A DDC hosszú távú stratégiájának építőköve a fenntarthatóság, a természeti erőforrásokkal „jó gazda” módjára történő bánásmód. Így, a 2011 óta minden évben kiírt DDC Zöld Megoldás-pályázat célja, hogy tartósan elősegítsük a gyáraink környezetében élő közösségek környezettudatos magatartását, az élővilág megóvását és a környezeti infrastruktúra fejlesztését.

DDC_zold_megoldas_palyazat_plakat_vegleges_pecs

– Milyen projektötleteket várnak a pályázatra?
– A korábbi nyertes pályázatok között több olyan projekt is kiemelendő, amely már egészen kicsi kortól környezetbarát szemléletre neveli a gyermekeket, mint például a harkányi óvodai biokert, a só- és fényterápiás szoba Villányban, vagy az idén átadott interaktív tanösvény Vácott. Ugyanakkor a fiatalokat és a felnőtteket ösztönző zöld ötletek is sikeresek. Megvalósult már gimnáziumi környezeti nevelési program, tudatos energiafelhasználás és interaktív szaktanterem, kerékpáros pihenő és családi szabadidő- és fitneszpark is. Vagyis kreatív, előremutató, és hosszú távon fenntartható projekteket várunk.

– Miért különleges az idei év?
– A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként úgy gondoljuk, hogy sikereinkből Pécs és környéke is profitálhat. A pályázati lehetőség iránti nagy érdeklődésre való tekintettel úgy határoztunk, hogy kiszélesítjük a pályázók körét. Az eddigi 3 millió forintos Beremend környéki támogatáson túl, további 1,5 millió forinttal segítjük a megyeszékhely vonzáskörzetében megálmodott és a segítségünkkel megvalósítani kívánt zöld projekteket.

– Hogyan lehet pályázni?
– A pályázati kiírás és minden fontos tudnivaló elérhető a honlapunkon a www.duna-drava.hu/zold-megoldas címen. A pályázatokat 2015. október 26-ig lehet benyújtani felénk. A beérkezett pályázatokat független, a pécsi és a beremendi régióban is elismert szakértői zsűri bírálja el. (X)