620 diák kap munkát az államtól

Munkaerő-piaci program indul a nyáron a megyében az állami, önkormányzati szerveknél. Összesen 620 diák kaphat lehetőséget – közölte lapunkkal a kormánymegbízott.

hirdetés

Horváth Zoltán beszámolt arról, hogy a támogatást az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények igényelhetik legfeljebb 2 hónap időtartamra, 2015. július 1. és 2015. augusztus 31. közötti időszakra a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok foglalkoztatásához.

A program keretében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. Támogatásként a munkabér 100 %-a téríthető meg, amely azonban nem lehet magasabb, mint a minimálbér – szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum – időarányos hányada (78.750,-Ft, ill. 91.500,- Ft).

Baranya megyében a 2015. július 1-jétől 2015. augusztus 31-jéig tartó időszakra összesen 113 460 000 forint forrás áll e célra rendelkezésre, ami legalább 620 nappali tagozatos diák 2 hónapig tartó, napi hatórás foglalkoztatását teszi lehetővé. Amennyiben a foglalkoztatási idő rövidebb, ennél jóval több diák is részt vehet a programban.

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést igénylőként, a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell – a munkaviszony kezdete előtt – a járási hivatal foglalkoztatási osztályára jelentkeznie annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

A járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak elérhetőségei megtalálhatók a Baranya Megyei Kormányhivatal honlapján, a www.bamkh.hu címen.