A fiatalok otthonteremtéséért tesz a Fidelitas

Már elkészült egy tervezet, amely a fiatalok lakáshoz jutását könnyítené meg a jövőben. A Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezete azt szeretné elérni, hogy a gyermeket vállaló fiatal párok nemsokára támogatott módon juthassanak otthonhoz – mondta Ágh Péter, a szervezet országos elnöke mai pécsi sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Mint azt Junácski András megyei elnök bejelentette: Baranyában húsz helyen indul a képviselői székért jelölt a szervezet színeiben, míg egy helyütt a polgármesteri posztra is nagy esélye van egy Fidelitas-tagnak. Hozzátette: az országgyűlésben is többen képviselik a megyét, s dolgoznak a fiatalok könnyebb boldogulásáért.

Az intézkedések között említette meg Ágh Péter, hogy a nyáron nyolc és fél százalékra csökkentették a diákhitel kamatait, hozzáláttak a szakképzési rendszer átalakításához, s elindítottak egy otthonteremtési programot.

Ez utóbbival kapcsolatban kijelentette: a koncepció elkészült, s jelenleg már társadalmi megvitatás tárgyát képezi. Amennyiben a Parlament is rábólint, egy olyan új módszert alkalmaznának, amellyel anyagi segítséget nyújtanak a fiatal, gyermeket vállaló pároknak az otthonteremtésben.

A Fidelitas a szakképzés területén a rövidebb, ám a piac által igényelt képzéseket favorizálja, ezért a jövőben e téren igyekszik változásokat elérni. Ezzel együtt a rezidensek képzését is átalakítanák oly módon, hogy a gyermekvállalásra készülődőknek engedélyeznék a képzés félbeszakítását.

Az is céljuk, hogy a ma középiskolásainak az egykori Magyarország ne csak egy térképként jelenhessen meg a tankönyvekben, ezért államilag dotálnák a fiatal diákcsoportok utaztatását a magyarlakta országokba, városokba.