A holokauszttagadásért fizetni kell

Holokauszttagadás miatt nyolcszázezer forint pénzbüntetésre ítélt egy dömösi férfit az esztergomi járásbíróság. Az ítélet jogerős – tájékoztatta a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Szabó Ferenc elmondta: a vádlott egy közösségi oldalon írt hozzászólásában a “holokamu” kifejezést használta, ezzel megvalósította a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadását.

A férfi a nyomozás során elismerte, hogy ő írta bejegyzést. Később egy bocsánatkérő levélben azt állította, hogy hirtelen felindulásból kommentelt. Az ítélet értelmében ha nem fizeti ki határidőre a 800 ezer forintos pénzbüntetést, akkor azt a bíróság 400 nap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre változtatja.

A férfit a Tett és Védelem Alapítvány jelentette fel, miután 2015 augusztusában Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának Hogyan beszéljünk a holokausztról? című cikkéhez antiszemita, holokauszttagadó megjegyzést írt.

 

1 hozzászólás

  1. Hol van a szólás szabadság? A zsidó úgy tünik valóban a bosszú népe, az hogy a legtöbb zsidó gyülöli a magyarokat és ezt kifejezésre is juttatja, az nem büntetendő ugye?

Comments are closed.