A Kiskastélyba költöznek a Schneider testvérek

Schneider Gábor (b) és Schneider Balázs, háttérben a Kiskastély

Vannak jó hírek is a vendéglátásban: a másfél év alatt legendássá vált pécsi sváb kisvendéglő üzemeltetője testvérével együtt egy sokkal nagyobb fába vágja a konyhakését. A bólyi Kiskastélyt fogják üzemeltetni. Schneider Gábor lapunknak elmondta azt is, mi lehet a Krédli sorsa.

hirdetés
Uránia Mozi

A bólyi Kiskastély vendéglő Facebook-oldalán adta hírül Schneider Gábor és testvére, Schneider Balázs, hogy – a vendéglátós szektorban remélhetőleg már tavasszal bekövetkező újranyitás után – ők fogják üzemeltetni a patinás bólyi Kiskastély vendéglőt.

A Kiskastély épülete 1816-17-ben készült el a Batthyány-kastély közvetlen közelében. A 20. század elején Montenuovo Nándor herceg dolgozószobája például ebben az épületben volt. Az egykori Montenuovo kastélyhoz tartozó épületet a bólyi önkormányzat újította fel uniós forrásból, a városrehabilitációs program keretében. A rekonstrukció során megőrizték az épület klasszicista hangulatát  – írta a PécsMa 2017-ben. 2017-től tavaly őszig Teleky Zoltán, ismert pécsi vendéglátós vállalkozó üzemeltette a helyet. A hely nem csak étterem, hanem szinte szórakoztató központ, van benne söröző, kávézó és squash pálya is.

A bólyi önkormányzat pályázatot írt ki az üzemeltetésre tavaly, amelyen végül a Schneider-testvérek lettek a befutók. Schneider Gábor és öccse, Schneider Balázs bólyi származásúak. Schneider Gábor 21 évig a Dunántúli Naplónál dolgozott újságíróként, szerkesztőként, 2019 tavaszán nyitotta meg Pécsett a Krédli nevű, hagyományos baranyai sváb ételekre specializálódott kisvendéglőjét. Öccse, Balázs 25 éve a vendéglátóiparban dolgozik, Baranyából indult, aztán a fővárosban és külföldön is kipróbálta magát, most az etyeki Rókusfalvy Birtok és Fogadó üzletvezetői pozícióját hagyja ott a Kiskastélyért.

Sokakban felmerülhet a kérdés, mi lesz a csak másfél éves, de már legendássá vált Krédlivel. Schneider Gábor lapunknak elmondta, a vállalkozást teljesen padlóra tette a vírus.

“Ha nem látnám a jövőt a Kiskastélyban, már bezártam volna a Krédlit, mert csak a veszteséget növeli minden nap. Így is lesz szünet, még nem tudom, mekkora, de ha Bólyban sikerül megerősödni, akkor talán lesz esély a Krédli újranyitására is, én mindenképpen szeretném” – fogalmazott a vállalkozó.

Hogy mikor nyithat a Kiskastély, nem tudni, hiszen egyelőre teljesen bizonytalan, mikor indulhat újra a hazai vendéglátás.

Hirdetés