A koronavírus-veszélyhezetre hivatkozva állítaná le a Pécs Pride-ot Kővári

Csütörtökön délután tartott sajtótájékoztatót Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, melyen a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetre hivatkozva szólította fel Péterffy Attila polgármestert, hogy mondja le a májusra tervezett Pécs Pride-ot.

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke csütörtökön rövid sajtótájékoztató keretében beszélt arról, hogy a véleménye szerint a koronavírus miatt elrendelt országos veszélyhelyzet és az ahhoz kapcsolódó 100 főnél több ember részvételével zajló rendezvények leállítása vagy elnapolása miatt a május 16-ra tervezett Pécs Pride-ot is le kellene mondani.

Kővári János: a Pécs Pride közegészségügyi veszélyt is jelenthet

-A szervezők elmondták, hogy több száz főt várnak, én már 1200 főt is hallottam, de mindenesetre több száz fős felvonulást és rendezvényt szeretnének szervezni. Még mielőtt a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, a közgyűlésben megkérdeztem a polgármestert arról, hogy ha a március 15-ei rendezvényt lemondta, akkor mit gondol a Pécs Pride megrendezéséről. Akkor azt mondta, hogy ha a kormány elrendeli a veszélyhelyzetet és azt, hogy nem lehet nagy létszámú rendezvényeket megtartani, akkor ő is lépni fog. Egy nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után Péterffy Attila még nem nyilvánult meg a Pécs Pride-dal kapcsolatban. Ezért ezúton felszólítjuk, hogy legyen tekintettel a rendezvénystopra és intézkedjen arról, hogy ezt a rendezvényt se lehessen lebonyolítani. Hiszen, így ez a rendezvény már nem csak közerkölcsöt és köznyugalmat sért, hanem a közegészségügyet is – mondta Kővári János.

Mindehhez hozzátette, hogy az aláírásgyűjtésük során eddig több mint 2 ezer pécsi támogatta őket.

Mint azt korábban megírtuk, Kővári Jánosék városszerte aláírásgyűjtő-standokkal kitelepülve kezdeményeztek egy közmeghallgatást, ahol minden pécsi elmondhatná a véleményét a rendezvényről. Erről szóló cikkünket itt olvashatják el.

A Pécs Pride-ot szervező civil szervezet, a Diverse Youth Network Facebook-oldalán pedig a napokban reagált a közmeghallgatás tervére. A Diverse Youth Network reakciójáról szóló cikkünk itt olvasható.

Hirdetés