Akár három évet is kaphat Lovasi

Újabb fejlemény a Lovasi András által okozott baleset ügyében: az orvosszakértői vélemény szerint az egyik sérült, aki ráadásul rendőr, maradandó fogyatékosságot szenvedett – írja a Blikkre hivatkozva a HVG.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint korábban megírtuk, a pécsi zenész 2019-ben terepjárójával a tilos jelzés ellenére hajtott be Budapesten a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe.

Összeütközött egy rendőrautóval, aminek aztán egy harmadik autó is nekivágódott.

A járőrkocsiban utazó két rendőr közül egyikük súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. A zenész elismerte a felelősségét, az ügyészség pedig egy év után emelt vádat.

Most az orvosszakértői vélemény alapján kiderült, hogy maradandó fogyatékosság alakult ki a rendőrnél, ezért „a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – írja a Blikkre hivatkozva a HVG.

Ha a vád pedig gondatlanságból elkövetett maradandó fogyatékosság okozása, akkor akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik az zenészt, de ha beismeri tettét, és megbánást tanúsít, akkor felfüggesztett börtönbüntetést vagy pénzbírságot kaphat.

Szakértő, Szilágyi Roland szerint ha viszont Lovasi nem tesz beismerő vallomást, akkor akár évekig is elhúzódhat az ügy, míg elsőfokú ítélet születik – olvasható a HVG cikkében.