Balatonfenyves polgármestere: “A Balaton-part az nem egy üdülőhely most”

A hétfőn életbelépő szigorítások miatt a Balaton környékén attól tartanak, hogy a járványhelyzet ellenére nagyobb tömeg alakulhat ki a tóparton – írja a Telex.

hirdetés
Uránia Mozi

A koratavaszi idő beköszöntével sokan indulnak meg a városokból a Balaton-partra, a Balatonra menekülő tömegektől tartva azonban hétfőn Balatonfenyves polgármestere, Lombár Gábor az ATV-nek a következőket nyilatkozta a Telex cikke szerint:

„Azt kérem, hogy a Balaton-part az nem egy üdülőhely most. Ez egy ugyanolyan magyarországi település, amelyik próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton, az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat.”

A hétvégén egyébként a Velencei-tónál is tömeg volt, a Velencei Korzó üzemeltetése ezzel kapcsolatban a Facebookon az alábbiakat írta:

„Sajnos a hétvégi tapasztalataink azt mutatják, hogy sokan kívánkoznak a szabadba, az éttermek előtt hosszú sorokban várakoznak az emberek. Mind a maszkhasználatot, mind a távolságtartást szinte lehetetlen így betartani”

A bejegyzésben továbbá azt kérik, hogy „a korzót most hagyják meg a velenceieknek”.