Beavató pénzügyi program a diákoknak

Szakmai intézmények, tanárok, diákok és pénzügyi szakemberek részvételével, előadásokkal és diákok flashmobjával kezdődött el a “Pénz7” programsorozat, amelynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása – adta hírül az MTI.

hirdetés

A Magyar Bankszövetség szervezésében a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló programban, mintegy 90 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhet meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a családi költségvetés alapkérdéseivel.

Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára hétfőn Budapesten, a rendezvénysorozat elindításán hangsúlyozta, a gazdasági válság félreérthetetlenül mindenki tudtára adta, hogy a lakosság, sőt még a különböző vezetők pénzügyi ismeretei is elmaradnak a szükséges szinttől, ami nem meglepő, hiszen hasonló felismerésekre mindig a gazdasági válságok után jutottak a szakemberek.

Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg 15-20 éve még nem volt elvárás, ma már egyre fontosabbak a pénzügy ismeretek.