Bővítenék a szolgáltatást

Bár lassan és igen jelentős hitelből, de frissül a közösségi közlekedés járműparkja, az LMPécs a szolgáltatás tartalmi bővítésének és fejlesztésének fontosságára is hívja fel a figyelmet.

hirdetés

Keresztes László Lóránt, a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság alelnöke, az LMP önkormányzati képviselője, és Maráczy Tibor, a Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság ügyvivője idén nyáron egy, a civilek szakértője által összeállított közös javaslatot nyújtott be a Bizottsághoz, amelyben a „kisgyermekes bérlet” pécsi bevezetését szorgalmazták.

E javaslat értelmében több hazai nagyváros után a kisgyermekes szülők Pécsett is jogosultak lennének a nyugdíjasokat és a diákokat megillető utazási kedvezményekre. A Városfejlesztési és Kommunális Bizottság augusztus 27-én tartott ülésén a kezdeményezést egyhangúlag támogatta, így a Tüke Busz Zrt. foglalkozhat a szakmai előkészületekkel.

A kisgyermekes bérlet bevezetésével is az esélyegyenlőséget szeretnék növelni, támogatva ezzel a gyermekvállalási kedv erősödését, a munka és a magánélet könnyebb összehangolhatóságát, illetve a nők munkába állásának egyszerűbbé válását.

Hangsúlyozták, hogy bíznak abban, hogy a szükséges rendeletmódosításnál is javaslatuk mellé áll a városvezető többség. Illetve, hogy a járműpark megújítása, és a járatok kialakítását érintő pozitív koncepcióváltás mellett a városvezetők támogatni fogják a közösségi közlekedés érintő további javaslataikat, mint a heti bérlet bevezetését, a tanuló/nyugdíjas jegyeket, valamint a szakaszjegy használatának bevezetését.