Cseri László kapta a városi sajtódíjat

Lelkiismeretes, pontos, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként Cseri Lászlónak újságíró kapta meg Pécs Város Sajtó Díját. A kitüntetést Páva Zsolt polgármester nyújtotta át neki a Zsolnay-negyedben, szerdán délután.

hirdetés

Mint azt Páva Zsolt polgármester a díj átadása előtt elmondta, korábban a város napján adták át a díjat, a közgyűlés azonban úgy döntött, hogy a Szabad Sajtó Napjához kapcsolódóan nyújtják át az elismerést.

Kiemelte, Cseri László egész munkássága során törekedett az alaposságra, kerülte a felületességet, s mindvégig igyekezett a dolgok mögé nézni. Hozzátette: egy újságíró tevékenységét csak egy nagyobb időintervallum letelte után lehet értékelni, de mivel Cseri László évtizedeket töltött el a pályán, s végig magas minőséget nyújtott, érdemessé vált az elismerésre.

Az 1948-as születésű Cseri László nem újságírónak készült. A hatvanas évek végétől egészen 1977-ig építészként, szerkesztőként különböző baranyai tervezővállalatoknál dolgozott. Abban az évben került a Dunántúli Naplóhoz. A Helyzet fotóriportereként is dolgozott 1977-től, s egyben a Mecseki Fotóklub Focus csoportjának tagjaként is alkotott 1976-tól. Újszerű montázstechnikával készült képeivel több hazai és külföldi pályázaton nyert. A kortárs fotográfusok között a fényképészeti formanyelv egyik megújítójának számít. Több egyéni és csoportos kiállításon is szerepeltek munkái országszerte.

Cseri Lászlóhoz számtalan más kitűnő írás mellett tényfeltáró cikkek sora fűződik, az elmúlt években nagy figyelmet kaptak az EKF programról szóló írásai.