Festmény a kamarán: dolgoznak rajta+VIDEÓ!

Elkezdődött a három hónapig tartó munka a pécsi kereskedelmi és iparkamara – vagy ahogyan sokan ismerik, a volt kesztyűgyár – épületén. Egy hatalmas festmény díszíti majd a toronyházat. A speciális ötlet speciális kivitelezést igényel. Már messziről látszik, hogy állványok borítják a homlokzatot.

hirdetés

Az épületet Konok Tamás Kossuth – díjas festőművész egyik alkotásával díszítik majd fel.  A terveket egy hónappal ezelőtt mutatták be. Ahhoz, hogy ekkora beruházásokat kezdjenek a Tettyén, az örökségvédelmi hivatal és a városépítészeti tervtanács beleegyezése kellett, Oszoli Dénes építész irányítja majd a munkálatokat.

A kivitelezés az utóbbi napokban kezdődött. A munkások már felépítettek egy nyolcemeletes állványt. Az ablakokat fóliával vonják be, az épület borítását pedig kerámiára cserélik – mindez speciális eljárást igényel.  A gyártótól külön technológiai utasítást kértek a kivitelezők: egyrészt, mivel kerámiára kerül rá a hőszigetelés, másrészt pedig azért, hogy a festék megmaradjon falakon. A festmény-házat szeptember közepén adják majd át.