Fodor a közmunkáról beszélt Pécsen

Segít a közmunka, de nem megoldás, mert bebetonozza a szegénységet és a nyomort – mondta Fodor Gábor Pécsett tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Liberális Párt elnöke hangsúlyozta: tüneti kezelést jelent a közmunkaprogram, de hosszú távon nemhogy segíti, hanem lehetetlen helyzetbe hozza az embereket. A Magyar Liberális Párt éppen ezért inkább a munkahelyteremtésre és az átképzésekre helyezné a hangsúlyt, úgy, hogy a munkanélküli juttatásokat hosszabb ideig, fél évig folyósítanák a munkakeresők számára – mondta Fodor Gábor.

– Mi, liberálisok azt gondoljuk, hogy segíteni kellene mindazoknak, akik munkanélküli helyzetbe jutnak, meg kellene hosszabbítani három hónapról hat hónapra a munkanélküli juttatást azért, mert a statisztikák azt mutatják, hogy a közmunkások nehezebben jutnak tartós munkához, mint azok, akik egyébként erőfeszítéseket tesznek azért, hogy átképezzék magukat, vagy hogy tanuljanak – mondta Fodor Gábor.

A sajtótájékoztatón bemutatták Besence polgármesterjelöltjét, Ignácz Józsefet is, aki szerint a közmunkaprogram főként a kisebb településeket érinti, ezért ha ebben változás történne, akkor többek között a besenceiek is jól járnának.

hirdetés

Hirdetés