Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt hétfőn Pécsett.

Újra bemutatkozott Bódis rektor

hirdetés

Ismételt megválasztása után újra meghívta a sajtót Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem régi-új rektora, hogy a céljairól beszéljen. Mint mondta, továbbra is kiemelt feladata a képzés színvonalának erősítése és a külföldi hallgatók számának növelése. Berke Gyula, oktatási rektorhelyettes szerint ráadásul kiemelt cél fogyatékkal élő hallgatók és a romák képzése is.

Könnyebb lesz autózni?

A közlekedés biztonságát javító programot indít a Magyar Közút, aminek köszönhetően akár a forgalomtól függően kaphatnak zöld jelzést az autósok. És jobban látszanak majd a lámpák is. A fejlesztés a várost átszelő főutakat érinti.

A Magasházból szólt a rádió

A Kossuth Rádió töltötte meg élettel a szellemházat negyedszázad után. A rádió riportokkal, interjúkkal jelentkezett élőben a lebontásra ítélt 25 emeletes tetejéről.  

Nem tudja, miért szúrt a karácsonyi késelő

A nyolc általánost végzett N. Balázs emberölési kísérlet miatt állt a bíróság elő, miután a vád szerint tavaly karácsonykor megkéselt egy 52 éves nőt, akit végül a kutyája mentett meg. A késelő állítólag nem ivott, nem drogozott, de nem tudja, miért szúrt. Később bocsánatot kért a sértettől.

Gagyimentes pécsi ajándékok

Bár kicsit utána kell járni, de nem lehetetlen Pécsett olyan szuvenírt beszerezni, amely tényleg Pécsről szól, és igazi emlék a városról. Megkerestük ezeket és meg is találtuk. 

Lesz jövőre is Rockmaraton

Rockmaraton Pécsen

Ismét hatalmas tömeg volt a Rockmaratonon és a szervezők már most eldöntötték, hogy Pécsett jövőre is lesz fesztivál, amelyre újra várják majd a rockereket. Már csak valamivel több mint 360-at kell aludni ehhez, de jövőre 15 éves lesz buli, ami még nagyobb durranással kecsegtet.

Hirdetés