Horror: húsvágóbárddal aprított!

Sörért, borért, tojásért, kávéért és néhány ezer forintért rabolt ki egy idős asszonyt az a férfi, akit emberölési kísérlet miatt 20 év fegyházra ítélt a Pécsi Ítélőtábla. A 23 éves férfi egy húsvágóbárddal csapta szét 85 éves néni fejét, aki túlélte a támadást.

hirdetés

A bíróság a történteket úgy rekonstruálta, hogy a 22 éves többszörösen büntetett előéletű férfi 2015 tavaszán részegen támadta meg a 85 éves asszonyt. A nyitott ablakon, a szúnyogháló átvágásával bemászott a házba, ahol ételt keresett, de akkora zajt csapott, hogy az asszony felébredt és rákiabált. A férfi ijedtében felkapott egy húsvágóbárdot és többször fejbe csapta a nénit, aki összeesett. A bűnöző azonban a földön is rugdosta és csapkodta a bárddal, amíg mozgott. Végül elmenekült, de sört, bort, kávét, tojás és 3 ezer forintot vitt magával.

Az idős nő ezt követően kilenc órán keresztül szenvedett magatehetetlenül, végül másnap délelőtt találta meg egyik rokona. Az asszony a csodával határos módon túlélte a támadást, miután többször megoperálták. Az asszony másfél hónapig volt kórházban, fején életveszélyes koponyatörést szenvedett, de több csontja is eltört.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki nyereségvágyból, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és magánlaksértés bűntettében, ezért halmazati büntetésül 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, ezt hagyta jóvá jogerősen a Pécsi Ítélőtábla.