Húsz fok, aztán eső, lehülés

Várhatóan március 15-én délig napsütéses, meleg és száraz idő várható, 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Szombat délutántól viszont többfelé viharossá fokozódik a szél, bárhol lehet eső, és jelentősen lehűl a levegő is – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

hirdetés

Szombaton, március 15-én kezdetben napos idő várható. A déli óráktól átmenetileg egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, és bárhol előfordulhat eső, zápor. Szintén a déli óráktól az északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 15 és 20 fok között alakulnak, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor. Gyakran viharos lesz a szél is. A leghidegebb órákban plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő, a délnyugati határnál lesz az enyhébb idő.