Hűvös, szeles lesz a hétvége

A hétvégén szeles, néhol esős idő várható, s némileg enyhül a meleg is, helyenként csak 20 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

hirdetés

Pénteken hajnaltól egyre többfelé megerősödik a szél, az ország középső részén, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Emellett északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten és délnyugaton kevesebb, másutt hosszabb időre kisüt a nap. Szórványosan várható zápor, északkeleten és délnyugaton néhol zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-16 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható, de az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon helyenként kialakulhat zápor. A szél megélénkülhet, a középső országrészben meg is erősödhet. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. Nappal 22-25 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is többfelé megélénkül, a középső országrészben helyenként meg is erősödhet a szél. Ezzel együtt túlnyomóan napos idő várható. Az északkeleti és estefelé esetleg a délnyugati határvidéken előfordulhat egy-egy zápor. A minimum-hőmérséklet 7-13, a maximum-hőmérséklet 23-27 fok között alakul.