Bált rendeznek a Kodályban

Már csak két hét és jön a varázslatos XIX. századi bál a Pannon Filharmonikusokkal! Április 30-án 19 órától a Kodály Központban romantikus opera és operett nyitányokkal indul a program, majd 20 órától a Pécsi Balett művészei járják el a Palotást.

hirdetés

Ezt követően 21 óráig XIX. századi tánczenék szólnak, keringő, polka, mazurka, ahol a közönséget is parkettre hívják a profi táncosok. Külön érdekessége lesz a keringőnek, hogy Johan Srauss: Tavaszi hangok keringőjét Fischl Mónika énekli majd. A báli öltözékről jó tudni, hogy az est támogatói a pécsi Kloé Szalon valamint a budapesti ByMe Divatszalon. Nem kötelező korabeli ruhákat viselni, ám aki szeretné, annak segítenek a két szalonban a ruhatervezésben, az elkészítésben, a korabeli kiegészítők kialakításában. A frizurákat és sminkeket illetően pedig a Hajas Szalon áll a bálozók rendelkezésére, ők formálják meg a zenészek frizuráját és sminkjét is.

Felkészítik a kétszáz évvel ezelőtti tánclépésekre is a bálozókat, a Kodály Központ 103-as számú balett-termében Szauer Zoltán versenytáncos ad ingyenes táncórákat, melyre báli belépővel lehet bejutni – az előzetes bejelentkezéseket a 72/500-300 telefonszámon várják.

A táncórák időpontjai:

április 20., 18.30: keringő
április 27., 18.30: polka
április 28., 18.30: mazurka

Tavaszi bál a XIX. század jegyében


A bál fővédnöke: Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere.
A bál védnöke: Pentz Monika, a Pannon Zenebaráti Kör elnöke.
A bál háziasszonya Tatár Csilla, házigazdája Gönczi Gábor.

A bál programja:
18:00 Kapunyitás
19:00 A Pannon Filharmonikusok rövid báli műsora: romantikus opera és operett nyitányok Silló István vezényletével.
20:00 Nyitótánc: Palotás a Pécsi Balett táncművészeinek előadásában.
XIX. századi tánczenék: keringő, polka, mazurka a Pannon Filharmonikusok előadásában.
21:00 Vacsora a XIX. század kedvelt ízeiből.
A vacsora alatt a zenekar muzsikusai nyújtanak hangulatos háttérzenét.
22:00 A jó hangulatról és a báli zenéről a Pannon Filharmonikusok rézfúvósainak közreműködésével a Gönczi Gábor és a Smile zenekar gondoskodik.
23:00 Bálkirálynő választás
01:00 Tombola, melynek bevételét a zenekar a Gyermán István Alapítvány segítségével a tehetséges muzsikus gyerekek javára fordítja.

Megjelenés: Hölgyeknek: nagyestélyi, Uraknak: szmoking vagy sötét öltöny, Dress code: Black Tie

Báli belépők kategóriái
Bálterem: 8 fős körasztalok, Zsolnay teríték, tányérszerviz: 25.000 Ft/fő

A bálteremben a menüsor előétele és levese tányérszervizes felszolgálásra kerül, a főétel és a desszert svédasztalról választható.

Szalon terem: 8 és 12 fős asztalok, ültetett állófogadás: 18.00 Ft/fő A Szalon teremben a báli zene hallható, a táncolni vágyóknak át kell fáradni a bálteremmé alakított nagyterembe.
A Szalon teremben helyet foglaló vendégek a báli műsor idején a hangverseny- terem karzatán foglalnak helyet.

Forrás: pfz.hu