Jobbik: Varju fizesse vissza a végkielégítést!

Komoly bírságot kaphatunk, ha nem maradunk csöndben

A Fidesz után szombaton a Jobbik is arra szólította fel Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció (DK) pártigazgatóját, hogy fizesse vissza felvett végkielégítését.

hirdetés

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatóján azt mondta: a Varju-ügy ismét megmutatta, hogy a “baloldal akárhány felé oszlik, akárhány formáció jön létre, ugyanaz az erkölcsi morál jellemzi őket, ami az MSZP-t az elmúlt 24 évben”.

A baloldali politikusok legfőbb célja, hogy a törvényeket kijátszva, a kiskapukat megkeresve minél több pénzt tegyenek el – vélekedett a jobbikos politikus, aki sajnálatosnak nevezte, hogy egy régóta politikai pályán lévő ember, mint Varju László nem érzi azt az erkölcsi problémát, hogy hat havi végkielégítést felvett, majd rá másfél hónapra ugyanazt a munkakört tölti be. Hozzátette: e szerint naponta 25 ezer forintot kapott azért, mert nem csinált semmit.

Szilágyi György szerint a DK pártigazgatója ezzel megkárosítja az embereket, és “nemcsak saját pártját taszítja súlyos válságba, hanem az egész magyar politikum megítélését is”.

A Jobbik arra szólította fel Varju Lászlót, hogy fizesse vissza azt a közel másfél millió forintot, amit “elvett az emberektől”, és nyilvánosan kérjen bocsánatot. A párt egyúttal a baloldal többi szereplőjét is véleménynyilvánításra kérte, rámutatva: az MSZP “cinkos hallgatása” azt jelzi, hogy összekacsint Varju Lászlóval és egyetért a végkielégítéssel.

A Blikk pénteken írt arról, hogy Varju László mandátuma május 5-én megszűnt, ezért a politikus nettó 1,4 millió forintos végkielégítést vett fel, június 30-án azonban megkapta párttársa, az EP-be távozó Molnár Csaba képviselői helyét, és azóta újra képviselő.

Pénteken a Fidesz is a végkielégítés visszafizetésére szólította fel a DK-s politikust.