Jók a PTE oktatói

650 év, szép kor!

Megjelent a HVG rangsor – Diploma 2014, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával. A Pécsi Tudományegyetem tavalyhoz képest két helyet javított pozícióján, és immár a 4. legerősebb hazai felsőoktatási intézmény – tájékoztatta lapunkat Kottász Gergely, az egyetem sajtóreferense.

hirdetés

Még előkelőbb helyen szerepel a pécsi egyetem az oktatói kiválóság tekintetében, amely rangsorban a második legjobbnak bizonyult a HVG rangsorában.

pte1

Az intézményi rangsor összeállításakor figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a nappali tagozatos képzésekre felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával rendelkező felvettek számát, a középiskolai versenyeken helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, valamint az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók számát – írja az Eduline.

A pécsi egyetem a 2013-as hatodik helyről lépett előre a negyedikre, épphogy lecsúszva a dobogós helyezésről. Az oktatói kiválóság rangsorában még előkelőbb pozíciót tudhat magáénak a lista szerint a PTE, hiszen ebben az összehasonlításban a második legjobb hazai felsőoktatási intézmények bizonyult.

További részletek és adatok ITT.