Karácsonyfákat kaptak a PTE klinikái

Több évtizedes hagyományként karácsony közeledtével a Mecsekerdő Zrt. fenyőfát adományoz rászoruló családoknak, szervezeteknek, intézményeknek, egyházaknak. A megajándékozottak között – mint minden évben – a Pécsi Tudományegyetem klinikái is szerepelnek.

hirdetés

Ebben az évben összesen mintegy 80 db 1,5-2 méter magas fa jutott el az egyetem különböző, gyógyító tevékenységet folytató egységeihez. Hazánkban a legtöbb család vágott fenyőt díszít karácsonykor, ez a hagyomány várhatóan még hosszú ideig fennmarad. A Mecsekerdő Zrt. mint felelősségteljes erdőgazdálkodó a fákat nem az erdőből vágja ki, hanem kimondottan erre a célra létesített karácsonyfa-telepeken termeli.

Idén december 9-én érkezett meg az első ajándék fenyőfa az erdőgazdaság adományaként a pécsi Köztársaság téren megrendezett Madárkarácsony ünnepségre. A város zöld óvodásai magvakból, gyümölcsökből, szalonnából készített díszekkel ékesítették fel a fát, megajándékozva ezzel a környék madarait.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjánál természetesen örömmel fogadták a szebbnél szebb fenyőfákat. „A betegek lelkiállapotán nagyon sokat javíthat a kórházakban egy-egy szépen feldíszített karácsonyfa, különösen igaz ez a kisbetegekre a gyermekklinikán.” – mondta a fenyőfák átvételét követően Decsi Tamás professzor, a PTE Klinikai Központ főigazgatója. Tekintettel arra, hogy közel 80 fenyőfát kapott az intézmény, így szinte valamennyi pécsi klinikára jutott belőlük. A díszítést a klinikai munkatársak végezték nagy lelkesedéssel, voltak, akik otthonról is hoztak hozzá díszeket, hogy még szebb legyen a karácsonyi ünnep szimbóluma az adott klinikán.