Kővári: a civilek nem politikai célokat szolgálnak

öpe2

hirdetés

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) polgármesterjelöltje, az országgyűlésben korábban a Fidesz színeiben politizáló képviselő hívott civil szervezeteket pénteken délre a Széchenyi térre. A városháza előtti megmozdulást azért szervezte a politikus, hogy bemutassák: “azok, akik úgy gondolják, hogy a civilek arra valók, hogy politikai célokat szolgáljanak, rosszul gondolják”.

öpe3

Az ÖPE által indított több képviselőjelölt és az egyesülettel szoros kapcsolatban álló civil szervezet tagja állt össze a városháza előtt körbe pénteken délután, összesen 40-en voltak. Kővári azért hívta őket, hogy megfogják egymás kezét, s azt kiáltsák, “Nem félünk!”.

öpe4

A polgármesterjelölt azt mondta, az utóbbi hetekben több politikai indíttatású támadás, hecckampány is érte a civileket, de az ÖPE meg fogja védeni ezeket az embereket, egyesületeket. A politikus hozzátette: a civilek nem arra valók, hogy politikai célokat szolgáljanak, hiszen nem politikai, gazdasági célból szerveződnek.

öpe1

Korábbi cikkünkben kitértünk arra, hogy az utóbbi négy esztendőben példátlan anyagi és szakmai segítséget is kaptak a pécsi civil szervezetek a városvezetéstől.