Leszakadhat megint az ég

Két csapadékzóna is lecsaphat Baranyára. Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a megyére, mert intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.


Délelőtt északon, északnyugaton, majd a később a Dunántúlon egyre többfelé számíthatunk intenzív záporokra, zivatarokra, amelyet lokálisan felhőszakadás kísérhet. Az intenzív záporos zóna a délutáni, esti órákra órákra a Dunától keletre, illetve az északkeleti országrészre is átterjedhet, környezetében helyenként 70 km/h körüli széllökések is kialakulhatnak átmenetileg.

hirdetés

Várhatóan az esti óráktól délnyugat felől egy újabb kiterjedt intenzív csapadék rendszer vonulhat végig az országon, súlypontjával az ország déli részén, amely az éjféli órák környékén elérheti a keleti országrészt. A rendszert villámtevékenység, helyenként felhőszakadás kísérheti, de az ország déli részein lokálisan 40-50 mm feletti csapadék is hullhat.

Összességében a mai napon a két rendszerből az ország déli tájain van nagyobb esély heves zivatar kialakulására, 70-90 km/órát meghaladó széllökés és 2 cm körüli vagy kevéssel azt meghaladó átmérőjű jég kíséretében.