Meg akarta harapni a börtönőröket

Egy zárkabiztonsági ellenőrzés során szakadt el a cérna az egyik fogvatartottnál. Rúgkapált, sőt még harapdálni is akart. 

hirdetés

A vádlott egy társával együtt volt elhelyezve a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában. Egy zárkabiztonsági ellenőrzés során azonban egyikük kifogásolni kezdte az ellenőrzést és kiabálni kezdett, közölte a Pécsi Törvényszék.

A büntetés-végrehajtási (bv) őrmester felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a kiabálást, különben fegyelmit fog kapni. A vádlott a felszólításnak nem engedelmeskedett, egyre hangosabban kiabált. Ezt hallva, a törzsőrmester a folyosóról bement a zárkába és felszólította a vádlottat, hogy ezt fejezze be. A vádlott erre a bv. törzsőrmester felé lépett és kezét ütésre emelve, ököllel készült őt megütni, azonban a bv. törzsőrmester a vádlott csuklóját elkapta és a bv. őrmesterrel a vádlottat a földre húzták. Ott a vádlott tovább kapálózott, a bv. őröket megütötte és megrúgta, valamint megpróbálta őket megharapni, derül ki a törvényszék közleményéből. Végül az őrök a vádlottat megbilincselték.

Az eset több mint két éve történt, de a Pécsi Járásbíróság most hirdetett ítéletet az ügyben. A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év eltiltásra ítélték közügyek gyakorlásától, valamint megállapították, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentette be a fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.