Mikulások lepik el a belvárost

December 6-án Mikulások lepik el Pécs belvárosát. A Szemem Fénye Alapítvány által szervezett jótékonysági futás keretében a piros sapkás társaság a Kossuth térről indulva fut át a város legszebb részein.

hirdetés

Jó hangulatú, sportos délutánra várja a Szemem Fénye Alapítvány a pécsi Mikulásfutáson résztvevőket. December 6-án, fél kettőtől a Kossuth téren lehet regisztrálni, s a rajt is ugyanott lesz 14 órakor. A Kossuth tér – Irgalmasok útja – Rákóczi út – Felsőmalom utca – Király út – Széchenyi tér – Irgalmasok útja – Kossuth tér útvonalat mindenki a saját tempójában teljesítheti, hiszen ezúttal sem a győzelem a fontos.

Valamennyi induló nyertesnek tekintheti magát, mert a jelenlétével egy igaz ügyet támogat, az első hazai gyermekhospice ház fenntartását. A szervezők ugyanis a Dóri Ház működtetésére fordítják a befolyó regisztrációs díjat.

A felnőttek 2000, a diákok 1000 forintért cserében ölthetik magukra a mikulássapkát, amelyet a rendezvényt követően haza is vihetnek. Csoportos kedvezményre 30 fő felett van lehetőség, ami 500 Ft/fő nevezési díjat takar. Mindezeken túl iskolai osztályok, de egész évfolyamok is élhetnek a halasztott fizetés lehetőségével. A csapatoknak egy hónap áll a rendelkezésére, hogy összegyűjtsék és átutalják adományukat a Szemem Fénye Alapítvány számlájára.

A közel 2 kilométeres távot a számos iskolai csoporton kívül lefutja a PMFC-MATIAS U18- as labdarúgócsapata is. A fiatal focisták részvételükkel tovább erősítik a PMFC-MATIAS és a Szemem Fénye Alapítvány közötti, régóta tartó, kiváló együttműködést.