Mohácsi gyilkosság: előzetesben marad mindhárom gyanúsított

November 19-ig meghosszabbította a Pécsi Városi Bíróság annak a Magyarországon élő három német állampolgárnak az előzetes letartóztatását, akiket a Mohácson tavaly megtalált német nő és élettársa meggyilkolásával hoznak összefüggésbe.

hirdetés

A meggyilkolt német nőt 2009. november 17-én, élettársa holttestét pedig másnap találták meg Mohácson egy építkezési területen 5 méter, illetve 7 méter mélyen, egy gödörben.

A bírósági elnök indoklása szerint azért hosszabbították meg a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, mert fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének, valamint a tárgyi bizonyítékok eltüntetésének a lehetősége, s ezzel veszélyeztetnék az eljárást.

A rendőrség a két férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével, míg a nőt bűnpártolással gyanúsítja.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek csütörtökön elmondta: jól halad a nyomozás, már csak a szakértők meghallgatása van hátra, illetve ha a véleményük felvet kérdéseket vagy az ügyészség erre utasítja a rendőrséget, kisebb nyomozati cselekményeket kell még elvégezniük.