Napi rutin az idős otthonok dolgozóinak a kézfertőtlenítés, ehhez kaptak segítséget

Az idős otthonok dolgozóinak munkanapjaihoz a koronavírustól függetlenül is hozzátartozik a folyamatos kézfertőtlenítés, hiszen a gondozottakat csakis steril körülmények között, a legnagyobb odafigyeléssel látják el. Ebből következik, hogy ezekben a szociális intézményekben sosem elég a higiéniás szerekből.

A napokban nagy mennyiségű, 500 liternyi kézfertőtlenítő szert adott át Pécs Megyei Jogú Város Integrált Szociális Intézményének két tagintézménye – a Zipernovszky Károly utcai és a Tüzér utcai idős otthon – számára Bognár Szilvia alpolgármester. Az adományt az EL-Q Invest Kft. ügyvezetője ajánlotta fel az alpolgármesteren keresztül.

– Ez jelentős mennyiségű kézfertőtlenítő, ami nagyon jól jött, hiszen nálunk mindennapi eszköz, minden tevékenységhez kell: a gondozónők a gondozottakkal való foglalkozás előtt és után is rutinszerűen használják. A Mol által gyártott készítményt kaptuk, ami szerintem teljesen jó minőségű. A következő hónapokra most el vagyunk látva fertőtlenítővel, ennek nagyon örülök – mondta el lapunknak Berkiné Kovács Olga intézményvezető.

– Óriási öröm számunkra, hogy sikerült megóvnunk időseinket az intézményeinkben, és Pécsett nem volt koronavírus okozta megbetegedés az Integrált Szociális Intézményünk egyik telephelyén sem. Ehhez nagymértékben hozzájárult az, hogy a higiéniás protokollt betartották az ott dolgozók. Ennek feltétele volt, hogy az önkormányzat a veszélyhelyzet kihirdetésekor azonnal megrendelte és folyamatosan biztosította a védőeszközöket, így a fertőtlenítőszereket is – mondta Bognár Szilvia aplolgármester lapunknak az adományozás kapcsán.

Az alpolgármester személyesen vitte a kézfertőtlenítőt tartalmazó dobozokat az idős otthonokba

Az idős otthonokban egyébként továbbra is – míg azt a kormány vissza nem vonja – látogatási tilalom van érvényben, sőt a nappali ellátásban is szüneteltetik a klubfoglalkozásokat a bejáró tagok számára.

Korábban az itt lakók táblagépeket kaptak, hogy online formában tudjanak kommunikálni távol élő rokonaikkal, vagy családtagjaikkal, akikkel nem tudnak érintkezni a tilalom miatt.

hirdetés

Hirdetés