Pécs működésébe tekinthetett be Shiraz

Shiraz nem egy utolsó hely, elismerő a dicséretük

Shiraz, Irán hatodik legnagyobb városa a kulturális, történeti és regionális hasonlóságokra építkezve működik együtt Péccsel a jövőben. Ennek köszönhetően a minap – idén immáron második alkalommal – tett látogatást Shiraz városvezetése Pécsett a két város közt 2016. májusában megkötött testvérvárosi együttműködés keretében.

hirdetés

A delegációt Pécs polgármestere dr. Páva Zsolt köszöntötte. A négytagú küldöttséget az iráni város városüzemeltetésért felelős alpolgármestere vezette. A szakmai tapasztalatcserére érkező delegáció háromnapos programját a Biokom Nonprofit Kft., mint házigazda bonyolította, melynek során a szakemberek betekintést nyertek Pécs városüzemeltetési rendszerébe, hulladékgazdálkodásába.

Ezenkívül látogatást tettek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaránál, a Tettye Forrásház Zrt-nél, a Veoliánál és fogadta őket Dr. Bódis József rektor úr is.

Az együttműködések alapvető célja, hogy azok mindkét fél számára a kölcsönös előrehaladást és fejlődést eredményezzék. A két város vezetői és az illetékes területek képviselői rendszeres kapcsolattartásban állnak majd egymással ezután is.