Piros autókat kaptak a pécsi gyerekek

Egy családi délután keretein belül vehette át a Zöldliget Bölcsőde, azt a 37 piros gyerek autót, melyet egy korábbi jótékonysági futásból befolyt összegből vásárolt a város. Itt nem ér véget a sor, dr. Őri László, Pécs alpolgármestere egy hosszas, nagy volumenű folyamatra mutatott rá. 

hirdetés

Idén először rendezték meg civilek kezdeményezésére a Fuss-Érte-Megérte jótékonysági családi futást, mely sikerének gyümölcseként 370 ezer forint gyűlt össze a nevezési díjakból. Ebből az összegből ma 37 kisautó lett, amit a Kisgyermek Szociális Intézmények 11  telephelye között osztanak majd szét.

ori-bolcsi2

Dr. Őri László elmondta, hogy Pécsett elindult az elmúlt két évtized legnagyobb intézményfejlesztési programja, melynek keretében 2,5 milliárd forintból újítanak fel óvodákat és bölcsődéket. Idén 3 bölcsőde felújítása kezdődik el, a következő évben pedig még több intézményt korszerűsítenek majd.

ori-bolcsi3

– Többek között a Zöldliget Bölcsődében is arra törekszünk, hogy az elavult vizesblokk illetve a nyílászárók korszerűsítésével, a felújítás első ütemével elinduljanak a munkálatok – mondta az alpolgármester.

ori-bolcsi1