Süllyed a felüljáró: újabb komoly hiba az M6-oson

Újabb komoly hibára derült fény a tavasszal átadott M60-as autópályán: Bóly közelében egy a sztrádát átívelő felüljáró süllyedt meg két ponton – értesült a Kossuth Rádió.

hirdetés

A tiltó tábla ellenére senki sem lassít, pedig csak lépésben lehetne haladni. Nem tudni, hogy mitől rokkant meg az aszfalt, egy arra járó autós is csak találgatott, aki azt mondta: harminc centiméteres eltérés lehet a két réteg között, és a hidat tartó földréteg is mozgott valamelyest, valószínű, hogy az repesztette el a betont is.

A betonszerkezet több pontján két-három ujjnyi széles repedés keletkezett, ezt szigetelőanyaggal próbálták meg eltüntetni. Azt nem tudni, hogy ez a továbbiakban milyen problémát okozhat és mekkora kárral jár, és hogy ezért terhel-e valakit felelősség. Az autópályát működtető társaság illetékese későbbre ígért bővebb tájékoztatást.

Frissítve (10:04)

A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. az alábbi közleményben reagált a hírre:

“Garanciális javítás kezdődik az M60-as autópálya felett átívelő egyik felüljárónál.

A felüljáró az 5701-es út részeként ível át az M60-as autópálya felett és köti össze Szajk és Bóly településeket. A hídnál a jövő hét folyamán garanciális helyreállítási munka fog kezdődni, amely várhatóan egy hétig tart, és befejeződik a tél beköszönte előtt. A munka az M60-as autópálya forgalmát nem befolyásolja.”

Forrás: MR1 Kossuth Rádió

hirdetés