Szent Iván-éj a Balokány-ligetben

Bár rövid, de annál misztikusabb lesz június 24-e estéje-éjszakája a pécsi Balokány-ligetben. Szent Iván éjjeléhez, a nyári napforduló ünnepéhez kapcsolódva „Pécs zöld szíve” is varázslattal telik meg: este hat órától izgalmas programok várják a ligetbe látogatókat.

hirdetés

Igazán káprázatos lesz a szentivánéj a Balokányban, és – ahogy ez már megszokott – a szervezők minden korosztály számára tartogatnak izgalmas elfoglaltságot! – Elsőként a gyermekprogramokat említeném – mondja Háber János, a főszervező Ifjúsági Unió Pécs elnöke.

– A gyerekek a középkorba csöppenve, például az íjászatot kipróbálva tesztelhetik ügyességüket, kreativitásuknak pedig barkácsolással engedhetnek majd utat: papírhajókat készíthetnek, amelyeket aztán a Balokány-liget tavára engednek. A vízen lebegő hajókat úszómécsesek fénye teszi különlegesen hangulatossá. Az est folyamán a szerelmespárok tűzugrással erősíthetik meg, sőt, tehetik el nem múlóvá kapcsolatukat. A szentivánéji varázslatot pedig a tervek szerint sámán dobosok előadása teszi teljessé. Aki kedvet kap, akár együtt is zenélhet majd a dobosokkal.

És ahogy azt a Balokány-liget, illetve a parkban álló Pepita Kultúrtér közönsége már megszokhatta, a program ezúttal is ingyenes lesz.