Terroristákat találtak Brüsszelben?

Rendőri akció kezdődött szombat délután Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében, amelynek során a hatóságok legalább öt embert őrizetbe vettek – értesült a francia nyelvű belga közszolgálati rádió és televízió, az RTBF.

hirdetés


Korábban a televízió arról számolt be, hogy a párizsi merénylők által használt egyik autóban a kerületből származó parkolójegyet találtak. Hatósági forrásra hivatkozva az RTBF azt írja: két-három házkutatást hajtottak végre, és bár ezt hivatalos forrásból nem erősítették meg, az akció a párizsi vérengzéssel összefüggésben indult.
Az RTBF értesüléseit hivatalosan sem a rendőrség, sem a helyi önkormányzat nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni. A közszolgálati médium helyszínen lévő munkatársai “erősen felfegyverzett” rendőrök jelenlétéről számoltak be. Eleinte a francia nyelvű belga közmédium honlapján egy őrizetbe vételről számolt be, majd rendkívüli élő adásában jelentette, hogy további letartóztatások is történtek.
Azt már a BBC arab nyelvű adására hivatkozva írja az RTBF, hogy a rendőrök állítólag egy belga rendszámú fekete autót és három utasát keresik. Több szemtanú is megerősítette, hogy a terroristák által Párizsban használt autók között látott egy belga rendszámú fekete autót.
A szövetségi ügyészség este sajtótájékoztatót tart a molenbeeki rendőri műveletről.