Több százmilliós pluszban a Tettye

327 millió forintos nyereséggel zárta a 2011-es üzleti évet a Tettye Forrásház Zrt. Pécs vízszolgáltatója 150 millió forint osztalékot fizet a városnak – közölte a vállalat közleményben.

hirdetés


Az előzetesen tervezett 302 millió forintos, adózás utáni éves eredményt túlteljesítve, végül 327 millió forinttal zárta 2011-es üzleti évét a Tettye Forrásház Zrt. A pécsi vízszolgáltató vezérigazgatója, Sándor Zsolt büszke az intenzív munkával, fegyelmezett gazdálkodással megalapozott eredményre, mert mindezt úgy érték el, hogy közben fejlesztésre is több jutott, mint korábban: 2011-ben 906 millió forintot fordítottak a víziközmű-rendszer felújítására, modernizációjára, és több mint 25 millió forinttal támogatták a helyi sportot és kultúrát.

Nem került sor jelentős díjemelésre sem, a minimálisan szükséges, infláció közeli 6%-kal módosultak a díjak.

A nyereséget tovább növelné a Pécsi Vízmű tartozása, amely 600 millió forinttal adós a társaságnak.

A tulajdonos pécsi önkormányzat 150 millió forint osztalékot vár a Tettye Forrásháztól a 2012-es költségvetésbe, amellyel a szolgáltató hozzá is járul a városi büdzsé egyensúlyához. A maradék 177 millió forint a társaság saját tőkéjét növelheti, tartalékalapba kerül. A cég pénzügyi erejének megerősítése az új víziközmű-törvény szempontjából is fontos, hiszen a nemzetgazdaságilag létfontosságú vízszolgáltatói tevékenységet csak olyan, szakmailag felkészült és pénzügyileg is biztonságos, stabil vállalatok végezhetik, mint a Tettye Forrásház Zrt.

Sándor Zsolt vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a Tettye Forrásház megalakulása óta nyereséget termel a város számára, eddig összesen több százmillió forintot fizettek be a város kasszájába, a cég pedig összességében 4 milliárd forintot takarított meg Pécsnek.”

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.