Úgy tűnik, az idei elsősöknek nem kell lemondaniuk az egyetemi gólyatáborról

Fotó: Csortos Szabolcs

Aki járt egyetemre, tudja: a gólyatábor olyan rendezvény, mely frissen felvételt nyert hallgatóként hozzásegíthet ahhoz, hogy első napunk a kampuszon ne a kétségbeesett keresgélés és tanácstalanság jegyében teljen. Hiszen itt esélyünk van megismerkedni leendő szaktársakkal, oktatókkal, a felsőoktatási intézmény működésével, ráadásul oldott hangulatban. Tavaly ez az élmény a járvány miatt sajnos kimaradt a fiataloknak, most azonban minden esély megvan arra, hogy az idén szeptemberben kezdők részesei lehessenek az egyik legnagyobb egyetemi bulinak.

hirdetés
Uránia Mozi

Koltai Arnold, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (PTE EHÖK) elnöke a Pécsi Egyetemisták Magazinjának elárulta:

„A hatályos jogszabályok lehetőséget biztosítanak arra, hogy újonnan felvett hallgatóink részére gólyatáborokat szervezzünk, így az EHÖK és kari részönkormányzatai már nekiláttak a táborok szervezésének, előkészítésének. 

Tehát a most felvételizők, a leendő gólyák számára sem lehet immár kétséges, hogy bizony nem fognak kimaradni az élményből.

Az egyetemi élet első nagy bulija fogja köszönteni őket is elsőként itt, a Pécsi Tudományegyetemen, hogy bevezetést nyerhessenek a hallgatói lét mindennapjaiba!”