Újabb pécsi ovikban ütötte fel a fejét a koronavírus

Újabb pécsi óvodákban bukkant fel a koronavírus. A fertőzések miatt négy intézmény összesen négy csoportjából 62 kisgyermek és a fertőzöttekkel együtt 10 dolgozó került karanténba – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

Móricz Zsigmond tér

A Városközponti Óvoda Móricz Zsigmond téri Tagóvodája egyik dolgozójának csütörtökön lett pozitív a koronavírustesztje. A kontaktkutatás eredményeként a fertőzött dolgozó közvetlen munkatársa és 20 kisgyermek került karanténba, az Oktatási Hivatal  március 8-ig rendkívüli oktatási szünetet rendelt el az intézményben.

Anikó utca

A Kertvárosi Óvoda Anikó Utcai Tagóvodájának egyik munkatársa szintén csütörtök este kapta meg pozitív tesztjét. Az ovi egyik csoportjából 14 kisgyermek, valamint 3 óvodai dolgozó került hatósági járványügyi megfigyelés alá, a karantén március 8-án éjfélkor ér majd véget számukra.

Budai Nagy Antal utca

A Városközponti Óvoda Budai Nagy Antal utcai központi óvodájában az egyik dolgozóról pénteken derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Ahogy arról korábban beszámoltunk, akkor két dolgozó és 16 gyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá. Kedden a karanténba került egyik kisgyermekről igazolódott be, hogy ő is megfertőződött. Emiatt immár 17 gyermek került karanténba március 8-ig.

Radnóti Miklós utca

A Nyugati Városrészi Óvoda Radnóti Miklós utcai ovijában az egyik dolgozójának is pozitív lett a tesztje. Itt 11 kisgyermek és egy közvetlen munkatárs számára március 8-ig rendeltek el karantént.

Azokat a gyermekeket, akik nem kerültek karanténba, valamennyi intézményben fogadják, az ellátásukról gondoskodnak.