Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék!

Rendhagyó közösségi véradókampányt indít a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel közösen a Magyar Vöröskereszt és szakmai partnere, az Országos Vérellátó Szolgálat: egyszerre 7 helyszínen várják a véradókat szerte az országban, természetesen Pécsett, a Pécs Plazában is. 

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a véradás, mennyire nagy szükség van a vérkészítményekre. A Magyar Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-vel közösen véradásokat szervez

szeptember 24-én, pénteken 12 és 18 óra között, 7 helyszínen:

Budaörsön, Balatonfüreden, Keszthelyen, Pécsen, Szentesen, Miskolcon és Debrecenben.

A különleges közösségi esemény célja, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás jelentőségére, és a légimentők nem mindennapi munkájára, hiszen ennek köszönhetően menthetnek életet a légimentők is.

2019 decembere óta az egyik mentőhelikopter két egység nulla negatív vért is szállít a fedélzetén, melyet szükség esetén a betegek ellátására alkalmaznak. Bevezetése óta már számos alkalommal került erre sor, mellyel minden esetben növelhető a túlélési esély. A közös véradást hagyományteremtő céllal hívják életre és évről évre szeretnék megrendezni, támogatva ezzel azt, hogy mindig rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű vér a mentőhelikoptereken és az egészségügyi intézményekben is.

A véradás mellett különböző programokon várják a családokat, minden érdeklődő találkozhat például a véradás helyszínén ügyeletet biztosító mentőhelikopterrel, ami az adott helyszínről indul, ha éppen riasztást kap, de gyakorolhatják az újra élesztés helyes technikáját is.

A pécsi rendezvényről még több információ: IDE kattintva


Természetesen a szokásos véradási lehetőség is él a nevezett esemény mellett:

Villányi bort kapnak ajándékba ezen a napon a pécsi véradók

Hirdetés