Íme a legjobb pécsi programok októberben

Itt az október, a pécsiek természetesen a hűvös őszi hónap beköszöntével sem maradnak remek programok nélkül. Mutatjuk a legjobb, legérdekesebb eseményeket, könyvbemutatót, koncertet, kiállításokat, melyeknek a Civil Közösségek Háza ad otthont.

Gebauer galéria

A tűzzománc rejtélyei és megoldások – a Pécsi Zománcműhely Egyesület kiállítása 

A IV. Pécsi Tanuló Fesztiválon nyílt meg az izgalmas kiállítás, melyen a Pécsi Zománcműhely éves bemutatkozásán túl megismertetjük a zománctechnika sajátosságait. Betekintést nyerhetünk a tűzzománc alkotások megformálásának egyes lépéseibe. Az alkotók remélik, hogy ezzel kedvet adnak majd sok más fiatalnak, alkotókedvű pécsi felnőttnek is a sok türelmet igénylő, de nagyon látványos képzőművészeti technikához.

A tárlat október 30-ig tekinthető meg, programoktól függően, hétköznapokon 9-19 óra között.

Halász Rezső galéria

Apáti Tóth Sándor kiállítása

Apáti Tóth Sándor kiállítása október 6-án nyílik meg, kedden 18 órakor, és november 2-ig hétköznapokon 9-19 óra között tekinthetjük meg a CKH galériájában.

A Kronosz Kiadó könyvbemutatója

Október 7-én, szerdán 17 órakor a Kronosz Kiadó új köteteinek bemutatójára kerül sor, melyen a művekről maguk a szerzők beszélgetnek egymással. Az eseményen Bánkuti Gábor moderál.

Íme a program

17.00–18.00

Slachta Krisztina: „Rokonlátogatók” A magyarországi németek kapcsolatainak állambiztonsági ellenőrzése – egy ellenségkép története. Kronosz Kiadó–ÁBTL, Pécs–Budapest, 2000.

Valuch Tibor: Mindennapi történeteink. Válogatott társadalomtörténeti tanulmányok. Kronosz Kiadó, Pécs, 2020.

18.00–19.00

Petrás Éva: Álarcok mögött. Nagy Töhötöm életei. Kronosz Kiadó–ÁBTL, Pécs–Budapest, 2019.

Gyarmati György: Taposómalom taposóaknákkal. Írások a megmagyarosított államszocializmusról. Kronosz Kiadó–ÁBTL, Pécs–Budapest, 2019.

Megyesi Schwartz Lúcia és Jean Klára dalestje

Október 13-án, kedden 18 órakor Megyesi Schwartz Lúcia és Jean Klára dalestjét hallgathatják meg a pécsi zenekedvelők „Legyen a zene mindenkié” címmel. Műsoron Kodály Zoltán, Bartók Béla, Dohnányi Ernő és Farkas Ferenc csodálatos művei.
A belépés ingyenes!

Koreai filmklub – Acéleső

Október 30-án, pénteken 16.30-tól egy remek filmet nézhetünk meg a Civil Közösségek Házában. Íme egy kis ízelítő: az észak-koreai államcsíny során egy ügynök, Eom Chul-woo kénytelen Dél-Koreába menekülni Észak súlyosan sérült vezetőjével. Miközben mindkettejükre északi egységek vadásznak, a férfi kénytelen a déliekkel együttműködni, hogy elkerüljék az egyre fenyegetőbb atomháborút.

Kisház Kávézó

Babahordozás kendővel

Október 8-án, csütörtökön 9.30-tól várja a családokat a Hurci Baba Klub Babahordozás kendővel elnevezésű workshopjára – biztosan sok hasznos és fontos információt kaphatunk majd itt, ha kisbabánkat így hordoznánk.

Tóth Anita „Utazások” című kiállítása

A kiállítás november 30-ig tekinthető meg, a kávézó nyitvatartása alatt, hétköznapokon 9-17 óra között. A művész Instagram-oldalát ide kattintva böngészhetjük.

A teljes programlista itt olvasható.